ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ασφάλεια στην πόλη

12/5/2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης ΤΑΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, μαζί με υποψηφίους του επισκέφθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας της πόλης μας.

Βασική προτεραιότητά μας είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της πόλης.

Μιλήσαμε με τον Διοικητή και με στελέχη του τμήματος. Μεταξύ άλλων, αναφερθήκαμε στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που απασχολούν τους πολίτες. Δηλώσαμε, ότι θα επιδιώξουμε να έχουμε στενή συνεργασία ώστε να ληφθούν μέτρα για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης μας.

Τέλος, μας ευχαρίστησαν για την εποικοδομητική συζήτηση και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία!

60351706-1.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Eγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά

9/5/2019

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ: Ασφυκτικά πλημμύρισε κατά γενική ομολογία με φίλους, υποστηρικτές της παράταξης αλλά και απλούς δημότες που αγαπούν την πόλη μας, το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», την Τετάρτη 8 Μαΐου, στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 107.

Ο επικεφαλής ΤΑΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ τόνισε «Ο σημερινός Δήμαρχος παραπλανά τους πολίτες. Ήρθε η ώρα για αλλαγή στο Δήμο», έκανε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης, ενώ ασκήθηκε έντονη κριτική στο σημερινό Δήμαρχο αναφέροντας σειρά παραδειγμάτων που δείχνουν την εγκατάλειψη της πόλης. Οι δημότες πια έχουν αντιληφθεί ότι η μόνη αξιόπιστη λύση στα καθημερινά προβλήματά τους είναι η παράταξη Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά! Κατέληξε δε, ότι εμείς οδηγούμε τις εξελίξεις στην Ηλιούπολη.

Το ΟΡΑΜΑ μας για την πόλη βασίζεται σε δυο πυλώνες:

Α) Στην άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που βαλτώνουν καιρό τώρα στην πόλη μας, όπως η έλλειψη καθαριότητας, η κακή κατάσταση στους περισσότερους δρόμους, η έλλειψη φωτισμού, οι συνθήκες ανασφάλειας, η ερειπωμένη αγορά-ανάπτυξη, το κυκλοφοριακό, το κοιμητήριο κλπ.

Β) Στον επανασχεδιασμό της πόλης ώστε να έχουμε μια πόλη Καθαρή & Πράσινη με αναπλάσεις (πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι πρασίνου κλπ) σε κάθε γωνιά της πόλης με σεβασμό στον άνθρωπο. Έξυπνη με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Σύγχρονη ενεργειακά με εφαρμογή καινοτόμων ιδεών. Λειτουργική & προσβάσιμη σε όλους. Φιλική και φιλόξενη για τους πολίτες, το Περιβάλλον & τα Ζώα

Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στους 62 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού, νέους και έμπειρους συμπολίτες, που πλαισιώνουν την προσπάθειά του και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα από πολιτικές διαχωριστικές γραμμές «για να κάνουμε την πόλη μας πρώτη στο λεκανοπέδιο και –γιατί όχι- στην Ελλάδα. Μία πόλη πρότυπο που θα έχει επισκέπτες και όχι διερχόμενους».

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, εκπρόσωποι και μέλη από ενώσεις και σωματεία! Τέλος, τίμησαν με την παρουσία τους όλα τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Ηλιούπολης

egkainia 01.jpg

egkainia 02.jpg

egkainia 03.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι συνεργασίες δεν παραπλανούν τους πολίτες

12/4/2019

Η ανακοίνωση της συμπόρευσης της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» και «Πράσινη Ηλιούπολη» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφήνει παγερά αδιάφορη την τοπική κοινωνία διότι η οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση του σημερινού Δημάρχου αποτυπώνεται με το έκτρωμα που κατασκεύασε η Δημοτική αρχή με την αλόγιστη χρήση τσιμέντου στην πλατεία «Παραθύρα» (Αγίας Μαύρας).

20170928_132654.jpg 20170930_124459.jpg

Θέμα άλλωστε που είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» και υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ευσταθίου.

Όσες συνεργασίες λοιπόν και να κάνει ο απερχόμενος Δήμαρχος, οι πολίτες δεν πρόκειται να παραπλανηθούν.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία wifi στην πόλη

9/4/2019

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος ανακοίνωσε στη σελίδα του στο facebook τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις νέες μονάδες κοινής χρήσης (wifihotspots) που θα τοποθετήσει στο Δήμο.

wii_n.png

Το πρόγραμμα wifi4EU έχει ανακοινωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2017. Εύλογα τίθενται τα πιο κάτω ερωτήματα και τα οποία χρήζουν απαντήσεως:

1. Η σημερινή Δημοτική αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Γιάννη Αναγνώστου διάφορα κεντρικά σημεία ασύρματης πρόσβασης (Δημαρχείο, Δημοτικό Άλσος, Κολυμβητήριο κλπ.). Πόσα από αυτά έχουν συντηρηθεί και πόσα λειτουργούν σήμερα;

2. Πόσα νέα σημεία εγκαταστάθηκαν από την σημερινή Δημοτική αρχή στα 9 χρόνια θητείας της και μάλιστα την στιγμή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί; Ποια είναι αυτά τα σημεία και αν είναι σε λειτουργία σήμερα.

3. Να ενημερωθούμε ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο στόχος του συνδυασμού είναι να εκσυγχρονιστεί η πόλη, αξιοποιώντας την τέταρτη τεχνολογική επανάσταση που διανύουμε και μέσω αυτής να ωθήσουμε σε άνθηση την τοπική αγορά και την επιχειρηματικότητα των νέων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ψηφίζουμε για wifi σε όλη την πόλη

5/4/2019

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi).

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τη στιγμή που άλλες πόλεις έχουν καλύψει τις ανάγκες τους εδώ και χρόνια, ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους δημότες να επιλέξουν μέχρι 3 σημεία για τη δημιουργία wifihotspots μεταξύ δέκα υποψηφίων σημείων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», λέμε ΝΑΙ για WiFi σε όλη την πόλη.

 

Για την την κατάρρευση της γερανογέφυρας στο συνεργείο αυτοκινήτων του Δήμου Ηλιούπολης

22/03/2019

Ο επικεφαλής του συνδυασμού & Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ευσταθίου & ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Κουρής, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το γκαράζ του Δήμου για να ενημερωθούν σχετικά με την κατάρρευση της γερανογέφυρας στο συνεργείο αυτοκινήτων του Δήμου.

Ο Τάσος Ευσταθίου συνομίλησε για το ατύχημα αυτό με τον διευθυντή της υπηρεσίας όπως επίσης και με εργαζόμενους, θέλοντας να σχηματίσει όσο είναι δυνατόν μια άποψη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτήματα όπως: κάθε πότε συντηρείται, πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συντήρηση, ποιος είναι ο υπεύθυνος της συντήρησης, αν υπάρχει πιστοποιητικό λειτουργίας της γερανογέφυρας σύμφωνα με την υπάρχουσα Νομοθεσία κ.α.

 

Με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης που οφείλει να φροντίζει και να μεριμνά για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, δήλωσε πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε τεχνικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κατάσταση, προκειμένου να μην φτάσουμε να επαναληφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο και θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Επομένως, ζητούμε από την Δημοτική αρχή να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, δηλαδή να διερευνήσει τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος, να δώσει απαντήσεις και να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, διότι όπως δηλώνουν και οι ίδιοι τα εργατικά ατυχήματα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

 

 

Οδική Ασφάλεια – ΑΜΕΑ

18/03/2019

Χθες ξεκίνησε η 12η Πανελλαδική εβδομάδα για την οδική ασφάλεια η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους,  που αποτελούν τους πιο ευάλωτους  χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του σοβαρού ζητήματος της Οδικής Ασφάλειας, συμμετείχαμε με τον επικεφαλής της παράταξης Τάσο Ευσταθίου και Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων ηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η), στην συνάντηση – συνέντευξη υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.).

Την   Ε.Σ.Α.μεΑ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ιωάννης  Βαρδακαστάνης  και το Ι.Ο.ΑΣ. η Πρόεδρος Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών & επιστημονικών φορέων κλπ.
Στόχος ήταν η από κοινού υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής όλων των χρηστών του αστικού ιστού, με και χωρίς αναπηρία / χρόνια πάθηση. Επίσης η αποφυγή δημιουργίας νέων ΑμεΑ λόγω ατυχημάτων / δυστυχημάτων.
Ο Τάσος Ευσταθίου παρενέβη  χαρακτηριστικά λέγοντας ότι: «Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών & υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει δημιουργώντας παράλληλα  συνειδήσεις που σέβονται την ανθρώπινη ζωή.
Προς αυτή την κατεύθυνση αρωγός είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η) όπως επίσης πολύ σημαντική & καθοριστική είναι η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

15/03/2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», παραθέτουμε Ηλιούπολη, ένα Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού! με τις βασικές κατευθύνσεις που αφορούν το κομμάτι Αθλητισμός – Πολιτισμός 2019 – 2023.

Ειδικότερα αναφέρονται νέες δράσεις στην πόλη μας όπως:

  • Κοινές εκδηλώσεις με τις Αδελφοποιημένες Πόλεις με την Ηλιούπολη
  • Αγώνες ατόμων ειδικών δεξιοτήτων
  • Γύρος Ηλιούπολης (5-10 χλμ.) & Ποδηλατικός γύρος
  • Φεστιβάλ Νεανικής Καινοτομίας
  • Φεστιβάλ Μουσικής
  • Αποκριάτικο Καρναβάλι κ.α.

 

 

Κοπή Βασιλόπιτας

11/02/2019

Μήνυμα νίκης έστειλαν οι εκατοντάδες  Ηλιουπολίτες που κατέκλυσαν το Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης την Κυριακή 27 Ιανουαρίου για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» με επικεφαλής τον Τάσο Ευσταθίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την ανταπόκρισή τους, δεσμεύτηκε απέναντί τους ότι «δεν θα προδώσω ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε την πίστη που μου δείχνετε».

Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης και άσκησε έντονη κριτική στο σημερινό Δήμαρχο, ωστόσο –όπως είπε- «δεν είναι στην ιδεολογία μας να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών, κάνοντας μόνο κριτική. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όραμα, που καταθέτουμε στους δημότες».

pita.jpg
Ο κ. Ευσταθίου κάλεσε ειδικά τους νέους, αλλά και όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Ηλιούπολη, να πλαισιώσουν την προσπάθειά του και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές του, ανεξάρτητα από πολιτικές διαχωριστικές γραμμές «για να κάνουμε την πόλη μας πρώτη στο λεκανοπέδιο και –γιατί όχι- στην Ελλάδα.  Μία πόλη πρότυπο που θα έχει επισκέπτες και όχι διερχόμενους».

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή και Σοφία Βούλτεψη, καθώς και οι Υποψήφιοι βουλευτές Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρώην Υπουργός, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Γιάννης Καλλιάνος και Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού.

Επίσης, ο τέως Δήμαρχος Ηλιούπολης Θόδωρος Γιωργάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Πανταζόπουλος, ο πρόεδρος της Β2 ΝΟΔΕ Αλέκος Σπύρου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηλιούπολης Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα Χρήστος Γώγος, οι επικεφαλής παράταξης  Χρήστος  Κοκοτίνης & Χατζηδάκης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεώργιος Βλάχος & Παναγιώτης Πατσαβός και Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Παρευρέθησαν επίσης, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ηλιούπολης Συνοδινού Γεωργία, ο πρόεδρος του Γ.Σ.Η. Τρομπέτας Ανδρέας, ο πρόεδρος των Κρητών Πρωτοπαπαδάκης Κώστας, ο πρόεδρος Αρκάδων Αντζινάς Νίκος, ο πρόεδρος Λευκαδίων Γεωργάκης Βαγγέλης, ο πρόεδρος Ηπειρωτών Σπέγγος Νικόλαος, η πρόεδρος Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας Χαραλαμποπούλου Ελευθερία, ο πρόεδρος Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Μαρούλης Στέλιος, ο Αντιδήμαρχος Ψειρόπουλος Στάθης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιαννόπουλος Θέμης, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Τζαμάκος Θανάσης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Πούλος Γιάννης, εκπρόσωπος ΕΝΑΚ, Καλαρρύτης Χρήστος, Καπίρη Έλενα, Καλαντίδης Δημήτρης, Δουβή Αγγελική, Αντζινάς Γιάννης και Βιδάλης Παναγιώτης κ.α

 

Ανακοίνωση για την παραίτηση του Γ. Χατζηδάκη

15/10/2018

Με έκπληξη αναγνώσαμε την ανακοίνωση παραίτησης του Γ. Χατζηδάκη από την θέση του Αντιδημάρχου και από την ίδια του την παράταξη, όπου αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για έκνομες συμπεριφορές της Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης.

Θα θέλαμε λοιπόν να μάθουμε τι είναι εκείνο που υπονοεί ο παραιτηθέντας Αντιδήμαρχος Γ. Χατζηδάκης, να μας κατονομάσει ευθέως τα άτομα αυτά καθώς επίσης και τις έκνομες συμπεριφορές τους, όπως άλλωστε έχει καθήκον, έτσι ώστε ο Ηλιουπολίτικος λαός να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην Δημοτική αρχή της πόλης μας.

 

 

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές 2019

12/10/2018

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και χρέους απέναντι στους πολίτες της Ηλιούπολης και στις ανάγκες της πόλης, που πρέπει να βαδίσει με σταθερότητα σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά».

Την τελευταία οκταετία η πόλη μας παραμένει δυστυχώς στάσιμη και σε αρκετούς τομείς έχει κάνει βήματα οπισθοδρόμησης όπως: η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, ο ηλεκτροφωτισμός, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τα αποσπασματικά έργα, η μη αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων κλπ.

Ενώ λοιπόν άλλοι Δήμοι κοιτάζουν το μέλλον, η Ηλιούπολη, με την παρούσα Δημοτική αρχή, γυρίζει στις στείρες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και ανενεργούς.

Όλα αυτά τα χρόνια μελετούμε τα προβλήματα της πόλης, είμαστε παρόντες δυναμικά δίπλα στην κοινωνία και πλέον είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πάντα και να συγκρουστούμε με νοοτροπίες που μας έχουν πληγώσει.

Ήρθε η ώρα των μεγάλων συναινέσεων και συνεργασιών και με δεδομένη την αγάπη μας για αυτή την πόλη και τη θέλησή μας να προσφέρουμε ό, τι χρειαστεί για την πρόοδό και την ευημερία της, προχωρούμε μπροστά.

Καλούμε τους πολίτες, καλούμε τους νέους, δηλαδή καλούμε όλους όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη μας, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας αυτή και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, για να διασφαλίσουμε την Δημόσια ακίνητη περιουσία, να σχεδιάσουμε την Ηλιούπολη του μέλλοντος και να δώσουμε στην πόλη μας ΣΦΡΑΓΙΔΑ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που πραγματικά της αξίζει.

Η Ηλιούπολη χρειάζεται ένα Δήμαρχο οραματιστή, δημιουργικό, συναινετικό, συνεργάσιμο, συμφιλιωτικό και όχι κάποιον αλαζόνα που στόχος του είναι απλά η διαχείριση του Δήμου.

Εμπιστευθείτε μας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα. Έχουμε την δύναμη, την γνώση αλλά και την θέληση να κάνουμε πραγματικότητα μια Νέα Εποχή στον Δήμο μας. Η ώρα της αλλαγής εξαρτάται από όλους εμάς και εσάς, όλους τους δημότες της πόλης μας.

Ελάτε να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπροστά για να αλλάξουμε την πόλη μας. Μπορούμε!!