Δελτίο Τύπου: Οδική Ασφάλεια – ΑΜΕΑ

Χθες ξεκίνησε η 12η Πανελλαδική εβδομάδα για την οδική ασφάλεια η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους,  που αποτελούν τους πιο ευάλωτους  χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου μας.
Στο πλαίσιο του σοβαρού ζητήματος της Οδικής Ασφάλειας, συμμετείχαμε με τον επικεφαλής της παράταξης Τάσο Ευσταθίου και Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων ηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η), στην συνάντηση – συνέντευξη υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.).
Την   Ε.Σ.Α.μεΑ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ιωάννης  Βαρδακαστάνης  και το Ι.Ο.ΑΣ. η Πρόεδρος Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.
Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών & επιστημονικών φορέων κλπ.
Στόχος ήταν η από κοινού υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής όλων των χρηστών του αστικού ιστού, με και χωρίς αναπηρία / χρόνια πάθηση. Επίσης η αποφυγή δημιουργίας νέων ΑμεΑ λόγω ατυχημάτων / δυστυχημάτων.
Ο Τάσος Ευσταθίου παρενέβη  χαρακτηριστικά λέγοντας ότι: «Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών & υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει δημιουργώντας παράλληλα  συνειδήσεις που σέβονται την ανθρώπινη ζωή.
Προς αυτή την κατεύθυνση αρωγός είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η) όπως επίσης πολύ σημαντική & καθοριστική είναι η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Αρέσει σε %d bloggers: