Δημόσια Περιουσία & καταπάτηση

Ο εκάστοτε Δήμαρχος οφείλει και πρέπει να γνωρίζει οτιδήποτε αφορά τη Δημόσια Περιουσία που βρίσκεται στο Δήμο του, διότι είναι ο θεματοφύλακας της. Δηλαδή να υπερασπίζεται, να διαφυλάττει και να προφυλάσσει αυτή προς όφελος του λαού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποια επιχειρηματίας παρανόμησε, καταπατώντας δημόσιο χώρο στην Ηλιούπολη προς όφελος της επιχείρησής της, ενώ η ίδια παραδέχεται δημόσια ότι δεν το έχει νοικιάσει από την ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα να κάνει χρήση αυτού παράνομα (καταπάτηση).

Είναι γνωστό ότι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, έδωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν την Δημόσια-Δημοτική Περιουσία.

Εύλογα λοιπόν, τίθενται ερωτήματα στη Διοίκηση του Δήμου:
– Υπάρχουν και άλλα οικόπεδα ακίνητα στην πόλη μας που έχουν καταπατηθεί εις γνώση ή εν αγνοία του Δημάρχου;
– Μήπως η προσπάθεια διασφάλισης της Δημόσιας Περιουσίας από την Διοίκηση του Δήμου γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση ημετέρων κάνοντας τα στραβά μάτια σε παράνομες πράξεις τους;

Τέλος, είναι προφανές πως υποψηφιότητες που παρανομούν (καταπατούν) δημόσιο χώρο, δεν συνάδουν με τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου που εκ φύσεως πρεσβεύει την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας.

Κατά τα άλλα, τα συμπεράσματα δικά σας!

Αρέσει σε %d bloggers: